Manager Finance & Control

Manager Finance & Control

Verandermanager en verbinder die het verschil wil maken in het Sociaal Domein.

ORGANISATIE

XONAR biedt begeleiding en behandeling bij opvoed- en opgroeiproblemen aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. Daarnaast bieden zij ook specifieke opvang en begeleiding aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen, tienermoeders en vrouwen die in moeilijkheden verkeren of slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Dit doen ze op zo’n 30 locaties door heel Zuid-Limburg, samen met meer dan 500 collega’s.

XONAR bevindt zich in het hart van de jeugdzorg, die momenteel een gigantische transformatie doormaakt, gedreven door nieuwe zorgidealen, gedecentraliseerde verantwoordelijkheden en financiële kaders. In dit uitdagende speelveld speelt XONAR een centrale rol, zowel in de contacten met opdrachtgevers als in de samenwerking met diverse externe partijen. Ook de externe arbeidsmarkt piept en kraakt. De nieuwe generatie jeugdzorg medewerkers heeft wensen en dromen. Behoefte aan zelfontplooiing en zingeving. Nieuwe technologieën steken de kop op. Dit vergt een organisatie die zich snel kan aanpassen en vernieuwen, maar tegelijkertijd continuïteit van zorg moet bieden. XONAR streeft hierbij naar een hoge zorginhoudelijke kwaliteit.

XONAR biedt een breed spectrum aan hulpvormen, van crisisopvang tot langdurige begeleiding, en moet snel op en af schalen. Zij bieden in principe elke zorgvrager hulp en begeven zich met name op complexe casuïstiek. Daarnaast hebben ze een kennis dragende rol richting de gemeenten en een verantwoordelijkheid naar de arbeidsmarkt in termen van ontwikkeling en opleiding.

Met betrekking tot de financiële kant zorgt dit ook voor de nodige complexiteit. Naast het inzichtelijk krijgen en houden van de financiën is ook het zorgdragen voor een adequate ondersteuning aan het primaire proces, zodanig dat er beschikking is over een juiste en volledige financiële administratie van de cliënten, essentieel.

FUNCTIE

Voor XONAR zijn wij zoek naar een manager Finance & Control die de afdelingen Control en Finance mee weet te bewegen in de strategische behoeften van de organisatie met als oogpunt de behoeften van de interne én externe klant.

Je bent (mede) verantwoordelijk voor de voorbereiding en ontwikkeling van strategisch beleid. Om dit te realiseren, verbind en vertaal je interne vragen. Daarnaast blijf je op de hoogte van ontwikkelingen op verschillende niveaus en bepaal en transformeer je, in samenwerking met medewerkers, strategische organisatiedoelen naar beleid.

In jouw rol als manager heb je ook een adviserende en onafhankelijke rol ten aanzien van de Raad van Bestuur met betrekking tot de huidige en toekomstige financiële mogelijkheden en risico’s zodat XONAR een gezond financieel beleid kan voeren.

Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie van het beleid en het vormen van verschillende organisatieonderdelen tot een geheel waarbij je actief de medewerkers betrekt. Het beleid in haar abstracte vorm weet jij te verwoorden naar projectvoorstellen waarbij je, al dan niet in samenwerking met medewerkers, zorgdraagt voor de realisatie. In deze fase van implementatie van het beleid draag je ook zorg voor de evaluatie en het eventueel bijsturen van het beleid.

Hiërarchisch ontvang je leiding van de Raad van Bestuur en geef je leiding aan de afdelingen Finance & Control. Tot slot maak je deel uit van het managementteam en bent daarnaast onderdeel van de Audit & Risk Commissie van de Raad van Toezicht en gesprekspartner voor de Raad van Toezicht.

FUNCTIE-EISEN

Als Manager Finance & Control ben je een verbinder die in staat is de organisatie mee te nemen in een snel veranderende omgeving, maar die ook stuurt op doel en resultaat en de zakelijke belangen kan prioriteren. Die van buiten naar binnen denkt, zowel de interne als externe klant centraal stelt.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

 • Een afgeronde Universitaire opleiding richting Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of een andere vergelijkbare richting
 • Leidinggevende ervaring en aantoonbare ervaring met veranderkundige opdrachten
 • Affiniteit met het sociale domein
 • Kennis van relevante wetgeving, landelijke richtlijnen en gemeentelijke verordeningen en richtlijnen alsmede kennis van het gemeentelijk beleid op het terrein van de jeugdzorg en het kunnen toepassen daarvan is een pré
 • Vaardigheid in het opstellen van kaders, richtlijnen, ontwikkelen van instrumenten, adviseren op alle bestuurslagen en in het voeren van overleg met diverse instanties
 • Een gedegen netwerk en deze weet te onderhouden
 • Kennis van planning en control principes en inzicht in financiële processen
 • Kennis van analyse- en modelleringstechnieken

AANBOD

Je salaris wordt bepaald conform de cao Jeugdzorg, schaal 13. Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en/of fietsplan. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar waarbij de voorkeur uitgaat naar 36 uur. Bij goed functioneren wordt dit contract na één jaar omgezet naar een vast contract.

INLICHTINGEN

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mark Simons via 06-52376775

SOLLICITATIE

Als je wilt solliciteren op deze positie dan ontvangen wij graag uiterlijk 8 augustus jouw CV en motivatiebrief. Solliciteren kan eenvoudig via onderstaande button.

Lees meer
Business Controller

Business Controller

Ideale positie voor een financial die een 2e of 3e stap wil maken.

————————-

FUNCTIE

In deze uitdagende functie rapporteer je aan de Director Business Control en werk je nauw samen met het sitemanagement van de logistieke sites in Oost-Nederland. Voor het lokale management fungeer je als sparringpartner op bedrijfseconomisch gebied en ga je controlling verder op de kaart zetten. Naast lokale activiteiten en projecten lever je ook een belangrijke bijdrage aan landelijke werkzaamheden en projecten.

In je rol als Business Controller ben je ook manager van een team van 6 medewerkers, variërend van invoice officers tot een senior financial officer.

Daarnaast richt je je op:

 • Het opstellen en analyseren van periodieke managementinformatie (P&L, KPI’s) en op basis daarvan verzorgen van toelichting en geven van advies ter verbetering;
 • Het verder uitbouwen en optimaliseren van de administratieve organisatie en interne controle op de logistieke sites;
 • Het signaleren en initiëren van mogelijkheden tot verbetering in werkmethoden en procedures en vervolgens een rol spelen in het realiseren van deze verbeteringen;
 • Het opstellen van het budget en forecasts;
 • Het opstellen van investerings- en beslissingscalculaties;
 • Het verzorgen van projectcontrol bij investeringsprojecten en klantimplementaties;
 • Het verzorgen van commercial control en ondersteuning van accountmanagement.
 • Voor het effectief uitvoeren van de taken is het belangrijk een goede relatie op te bouwen met het lokale management en personeel en met de verschillende functionarissen in het Shared Service Center in Venlo.

FUNCTIE-EISEN

Op dit moment ben jij als controller werkzaam en wil je graag de stap zetten naar een rol als Business Controller en wil je je managementkwaliteiten verder ontwikkelen.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur Bedrijfseconomie;
 • 5-7 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring dan wel affiniteit met de logistieke sector is een sterke pre;
 • Professioneel kritische instelling, resultaatgericht, probleemoplossend en zelfstandig;
 • Sterk analytisch vermogen;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden, verbinder, stevige gesprekspartner voor (lokaal) management;
 • Hands-on, no-nonsense mentaliteit;
 • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

ORGANISATIE

DSV is een wereldwijde leverancier van transport en logistieke diensten. Met locaties in meer dan 80 landen en een internationaal netwerk van partners en agenten, zijn ze met recht een wereldspeler. De dienstverlening aangeboden door 56.000 medewerkers resulteerde in 2020 in een omzet van meer dan € 15 mrd.

DSV biedt haar dienstverlening aan vanuit 3 invalshoeken: Road, Air & Sea en Solutions. In Nederland vanuit 20 vestigingen en 3.000 medewerkers.

Voor het onderdeel Solutions zijn we op zoek naar een Business Controller die voor de logistieke sites in Oost Nederland sparringpartner wordt van het lokale management. Deze sites zijn gevestigd in Venray/Oostrum (160 fte) en ’s-Heerenberg (285 fte).

INLICHTINGEN

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Mark Simons via 06-52376775

SOLLICITATIE

Interesse, dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief.

Lees meer